WANDELEN en FIETSEN
in de OMGEVING

Een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes dwars door natuurgebieden en langs vergezichten neemt je mee naar de meest onverwachte plekken die Zuid-Limburg te bieden heeft . Bv in het Vijlenerbos dat op een steenworp afstand ligt, vindt je fiets, MTB, wandel, hardloop en trailrun routes. Ook de nabij gelegen Belgische Ardennen en de Duitse Eifel zijn paradijzen om te fietsen en te wandelen met oneindig veel routes.

Plan uw routes via de Wandelgids Zuid-limburg of het fietsroutenetwerk.

Als het past nemen wij jullie graag al trailrunnend, hardlopend of fietsend mee op mooie, rustige paden en wegen, zoveel mogelijk weg van de drukte. Ook is het mogelijk om een trailrunclinic of een nordicwalking clinic te boeken.

De fietsen kunt u ’s avonds veilig wegzetten achter slot.

Vakantie in VIJLEN het enige BERGDORPJE
van NEDERLAND

Vijlen, bekend om zijn hoogstgelegen kerk en prachtige benedictijnenklooster, is een gezellig dorpje met genoeg bedrijvigheid. Je vindt hier maar liefst 6 restaurants, een buurtwinkel, bloemen en cadeau winkel, een bakkerij en een wijngaard met zijn eigen bergdorpjeswijn st Martinus. Zowel de kerk, het klooster als ook de wijngaard zijn een bezoek meer dan waard.

UITJE naar de STAD

Wilt u een dag naar een stad dan hebt u de juiste regio gekozen. Aken ligt op een steenworp afstand net als Maastricht en Heerlen. Luik en Keulen is ongeveer een uur rijden. Dit zijn steden met prachtige terrassen, mooie kerken en musea en natuurlijk heerlijk om te shoppen.

omgeving vijlen
wandelen in de omgeving

Andere leuke uitjes in de directe omgeving

GaiaZOO in kerkrade
Een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept meerdere malen gekroond tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’

Snowworld Landgraaf
Hier vind je de langste indoor piste van Nederland met altijd verse sneeuw. Ook in landgraaf vind je een van Europa’s grootste klimparken met 25.000m² klimplezier, 1000m ziplines, een échte Alpine Coaster en 2 verschillende klimroutes voor elk niveau.

Kletterwald in Aken
Net over de grens in Aken ligt in het bos tussen de bomen verscholen een mooi kletterwald met 17 parcoursen van laag naar hoog.zwaar

Mondo Verde landgraaf
Ontdek in Mondo Verde 250.000 m² aan tuinen, bijzondere dieren en spannende attracties!

Kijk voor nog vèèl meer tips even op deze site: Visit Zuid-Limburg.